22 June 2024
mun. Chișinău

Exemplu de bun-simț oferit de rezidenții Spitalului Republican

Codul portocaliu de ninsori și vijelie nu i-a speriat pe medicii rezidenți de la Spitalul Clinic Republican (SCR). Au lăsat munca pentru câteva ore și s-au apucat de alta, la fel de nobilă. Peste 20 de tineri medici, în frunte cu directorul SCR, Anatol Ciubotaru, s-au echipat cu lopeți și mături și au purces la curățarea drumurilor din preajma spitalului.

Ne-au anunțat dimineața că va fi nevoie de ajutorul nostru. Sigur că am fost de acord. Aici suntem ca acasă, este de datoria noastră să păstrăm curățenia”, a spus medicul-rezident Ivan Vladanov din Secția de Urologie, citat de Serviciul de presă al SCR.

Foto: Anatol Ciubotaru

Pentru început, ei au curățat aleile din scuarul central al instituției medicale. După care au deszăpezit și intrarea în Secția de Internare a spitalului, pentru ca ambulanțele și pacienții să poată ajunge la medici fără obstacole. De asemenea, tinerii gospodari au măturat de zăpadă și trecerea către blocul chirurgical.

La final, drept răsplată pentru munca de voluntariat depusă, medicii au fost serviți cu plăcinte calde, pregătite de bucătăresele de la SCR, și s-au încălzit cu un pahar cu vin fiert.

Pe timpuri, astfel de activități se făceau foarte des. Trebuie să unim tinerii, să îi îndemnăm să facă lucruri frumoase și să fie ca o familie, căci majoritatea timpului din viață îl petrecem la serviciu” a precizat directorul instituției, Anatol Ciubotaru.

Și tinerii doctori au rămas mulțumiți de munca lor.

A fost un lucru extraordinar de echipă. Deși a fost foarte frig, am făcut ceva util pentru noi și pentru cei care vin la spital. Ne-am împrietenit acum și mai mult și, pe lângă faptul că am lucrat, ne-am și distrat pe cinste, iar plăcintele și izvarul au fost de nota 10”, a spus Mihai Balanici, medic rezident din Secția Chirurgia Generală.

În fiecare zi salvăm vieți, operăm bolnavi, iar acțiunea de astăzi a dat culoare rutinei zilnice. Deși a curăța drumul de zăpadă pare un lucru simplu și banal, pot să zic că datorită acestuia am simțit gustul copilăriei”, a spus un alt rezident, Ion Cojocaru, din secția de Urologie.

Întreaga operațiune de deszăpezire a durat în jur de patru ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *