4 December 2024
mun. Chișinău

Ghimbirul, bun pentru sănătate, frumusețe și în bucătărie

Ghimbirul, bun pentru sănătate, frumusețe și în bucătărieGhimbirul este folosit în alimentație și medicină naturistă deja de 2000 de ani și de-a lungul timpului i-au fost descoperite o mulțime de efecte miraculoase pentru sănătate și frumusețe. În bucătărie, este utilizat sub formă de condiment pentru a conferi mâncărurilor un gust și o aromă deosebite, dar pentru a beneficia de proprietățile sale poate fi făcută o infuzie.

Este o sursă bogată de calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidraţi, fibre, seleniu, sodiu, vitamine (C, E, B6).

BENEFICII:

Proprietăți anticancer. Se consideră că ghimbirul are efecte benefice împotriva tumorilor, în special în cazul leucemiei. Este recomandat și în cazul cancerului de sân, pentru că inhibă dezvoltarea celulelor canceroase.

– Medicament natural împotriva durerilor de cap și stres. Conține substanțe antiinflamatorii care combat durerile de cap. Este un bun remediu împotriva stresului, iar potrivit specialiştilor, efectul ceaiului de ghimbir este similar cu cel al anxioliticelor uşoare.

Ajutor pentru digestie. Ghimbirul este foarte bogat în antioxidanți și ajută foarte mult la procesul de digestie. Stimulează stomacul împotriva ulcerului și reduce aciditatea. Datorită lui, mancarea devine mai ușoară și mai ușor digerabilă.

Bun pentru răceală. Este un remediu eficient în răceli, fiind un calmant ideal în inflamațiile gâtului, sinuzite, febră și alte simptome ale răcelii. Induce transpirația și tonifică imunitatea.

 Tratează tulburările respiratorii. Ghimbirul tratează tusea, contribuie la eliminarea mucozităților din plămâni, având efect expectorant. Este foarte bun pentru bolnavii de astm și reduce inflamaţiile căilor respiratorii.

Leac pentru infecții. Ghimbirul conține un ulei volatil, care are puternice proprietati antibiotice. Împreună cu alte beneficii, este un excelent antiinflamator și un foarte bun antiseptic pentru organism.

Reduce durerile menstruale. Tot uleiul volatil din ghimbir inhibă producerea hormonilor și reduce durerile provocate de menstruație și crampele.

Combate grețurile. Este cel mai bun remediu natural pentru grea­ță. Ghimbirul este indicat femeilor în primele luni de sarcină, celor care au rău de mare, amețeli, vertijuri.

Reduce durerile provocate de artrită. Binecunoscutele proprietăți antiinflamatorii ale ghimbirului ajută mult în bolile cronice, precum artrita și este foarte bun și împotriva durerilor musculare.

Îmbunătățește circulația sângelui. Este minunat pentru scăderea colesterolului și previne apariția cheagurilor de sânge.

Ajutor pentru slăbit. Ghimbirul accelerează metabolismul și intensifică arderea grăsimilor. De asemenea, acesta contribuie la detofixiere și este recomandat celor care vor să piardă în greutate.

Bun pentru piele și păr. Revitalizează foliculii și firele de păr și este extraordinar de folositor împotriva îmbătrânirii pielii.

Ceaiul de ghimbir poate fi preparat acasă, foarte simplu și rapid. Este nevoie de o bucată de rădăcină de ghimbir, care trebuie spălată și curățată. Apoi, aceasta trebuie tăiată în bucățele mici, care se pun în apă fierbinte, care a fiert în prealabil. Vasul trebuie acoperit și lăsat 10-15 minute. După aceea, amestecul se strecoară și ceaiul poate fi consumat. Dacă gustul e prea puternic, poate fi ameliorat cu miere și suc de lămâie.

Surse: suntsanatos.ro, sfatulmedicului.ro, authoritynutrition.com, whfoods.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *