23 July 2024
mun. Chișinău

Temperatura optimă pentru confortul copilului

Temperatura optimă pentru confortul copilului
Sursa: Internet

În camera în care este un bebeluș, unul dintre cei mai importanți factori este temperatura. Aceasta trebuie menținută la un nivel optim, fără ca micuțul să se supraîncălzească sau să îi fie frig. Temperatura diferă în funcție de vârsta copilului și vremea de afară. Climatul adecvat în cameră poate evita sindromul morții subite la sugari.

Temperatura potrivită pentru nou-născuți este de 21-24 grade Celsius, iar după aproximativ două luni de viață, aceasta poate scădea până la 18-20 grade Celsius. Trebuie menționat faptul că noaptea, temperatura trebuie să fie puțin mai mică decât ziua, variind între 17 și 20 de grade Celsius. Vara, în camera copilului temperatura nu trebuie să cadă sub 16 grade Celsius, iar iarna nu trebuie să depășească 24 de grade Celsius.

Părinții exagerează de foarte multe ori atunci când este vorba despre temperatura din camera copilului, pentru că unii consideră că micuții au nevoie de mai multă căldură. Pentru a monitoriza climatul este nevoie de un termometru de cameră. De asemenea, pentru a afla starea bebelușului, poate fi verificat dacă mânuțele și piciorușele acestuia sunt suficient de calde. Totodată, dacă acestea sunt roșii, atunci copilul poate fi supraîncălzit. Mai poate fi verificată burtica micuțului, care nu trebuie să fie prea fierbinte.

Supraîncălzirea bebelușului îl poate face agitat, deshidradat, îi poate provoca insomnie, răceală, febră, iar în unele cazuri extreme poate duce la moarte subită.

Sursa: copilul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *