14 July 2024
mun. Chișinău

Incident de Ziua Copilului. Mai mulți micuți de la o grădiniță din raionul Ștefan Vodă au ajuns la spital

14 copii de la grădinița din satul Crocmaz, raionul Ștefan Vodă, și alți doi micuți din localitate au ajuns, de ziua lor, la spital cu diaree acută, vărsături și febră. Deocamdată nu se știe cauza îmbolnăvirii acestora. Specialiștii Centrului de Sănătate Publică din raion spun că, cel mai probabil, copiii s-au ales cu o toxiinfecție alimentară. Dar nu exclud și varianta îmbolnăvirii cu Rotavirus, un virus care cauzează infecția intestinelor.

Medicul-șef al Centrului de Sănătate Publică din raionul Ștefan Vodă, Valeriu Boian, a declarat pentru e-medicina că incidentul a avut loc în dimineața zilei de 1 iunie.

Potrivit lui Boian, imediat au fost întreprinse măsurile necesare pentru a afla cauza îmbolnăvirii. „Deocamdată nu putem explica ce s-a întâmplat, deoarece copiii nu au mâncat nici dulciuri, nici alte alimente care le-ar pune sănătatea în pericol. În plus, specialiștii de la Centrul de Sănătate Publică din raion au mers la fața locului și nu au depistat produse alimentare cu termen de valabilitate expirat sau fără certificate de proveniență. De asemenea, condițiile de igienă în grădiniță sunt respectate. De aceea, nu excludem faptul că acești copii s-au infectat cu Rotavirus”, a mai spus Boian.

Cauza îmbolnăvirii copiilor se va afla după-amiază sau pe parcursul zilei de 3 iunie, după ce vor fi prezentate rezultatele analizelor de laborator.

În prezent, 13 copii din totalul celor 16 sunt internați în secția de boli infecțioase a Spitalului din Ștefan Vodă. Ceilalți micuți efectuează tratament la domiciliu. Starea de sănătate a acestora este de gravitate medie.  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *