17 June 2024
mun. Chișinău

Surprize cu păpuși și dulciuri pentru pacienții Spitalului „Valentin Ignatenco”, de Ziua Copilului

1 iunie a adus bucurie și copiilor internați la Spitalul Clinic Municipal „Valentin Ignatenco”. Ei au început ziua ca de obicei, cu proceduri medicale și pastile. Ulterior însă au avut parte de mai multe surprize, inclusiv din partea ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan, care le-a efectuat o vizită.

De ziua lor, copiii internați la Spitalul Clinic Municipal  „Valentin Ignatenco” au fost vizitați și de actorii Teatrului Republican de păpuși „Licurici”. Timp de 40 de minute micuții au uitat de durere și tristețe și au călătorit imaginar într-o lume a poveștilor, împreună cu un câine detectiv, un șarpe viclean și un clovn ingenios. După spectacol, Ruxanda Glavan le-a împărțit micuților cadouri și s-au fotografiat împreună.

1 iunie înseamnă mai mult decât distracții și cadouri. Această zi le amintește adulților că trebuie să întreprindă zilnic măsuri pentru a asigura respectarea drepturilor copiilor și bunăstarea lor. Copiii au nevoie de afecțiune și protecție, iar obligația noastră, a adulților, este să le satisfacem această necesitate. Cu această ocazie, le doresc tuturor copiilor multă sănătate și fericire”, a declarat ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan.

Copiii au trăit emoții frumoase. Ei au urmărit cu entuziasm dialogul și acțiunile păpușilor, au improvizat zborul elicopterului, au mimat gesturile marionetelor și au râs din toată inima.

Am surprins fericire pe fețele lor. Mă bucur că de Ziua Copiilor au trăit momente frumoase. Spitalizarea pentru copii este o perioadă greu de suportat. Cel mai dificil le este pacienților cu traumatisme. Dar emoțiile pozitive îi ajută să depășească mai ușor boala și durerea”, a spus Alexandru Holostenco, directorul Spitalului Clinic Municipal „Valentin Ignatenco”.

Aproape 300 de copii internați la Spitalul Clinic Municipal „Valentin Ignatenco” au primit daruri din partea ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *