17 June 2024
mun. Chișinău

Nu-i de glumă. Mâncarea vândută la colț de stradă ne îmbolnăvește tot mai des

Produsele alimentare vândute la marginea bordurilor din Capitală sunt responsabile de creșterea numărului intoxicațiilor grave.

Potrivit statisticii Centrului de Sănătate Publică din Capitală, numărul bolilor diareice acute a crescut în acest an cu nouă la sută față de 2015.

Un loc aparte îl ocupă salmonelozele, care au înregistrat o creștere de aproape 30 la sută, toxiinfecțiile alimentare – cu 14 la sută și enterocolitele – cu 28 de procente.

În 76 la sută dintre cazuri, bolile au apărut după consumul alimentelor, iar în aproape jumătate dintre aceste cazuri, oamenii au ajuns să se îmbolnăvească din cauza produselor vândute în praf și condiții insalubre pe la colțuri de stradă. Cel mai des, sursa intoxicațiilor a fost carnea, lactatele, peștele și ouăle. 

La începutul săptămânii, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a venit cu mai multe sfaturi despre cum să alegem și de unde să cumpăram alimentele ca să nu ne îmbolnăvim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *