25 April 2024
mun. Chișinău

O femeie a născut un copil perfect sănătos într-un taxi, în apropiere de Chișinău

Scene desprinse parcă din filmul „Taxi”. O femeie de 27 de ani din orașul Ungheni a născut în taxi, la intrarea în Chișinău, fiind asistată la naștere chiar de șofer. Fetița s-a născut fără complicații, cântărește trei kilograme și trei sute de grame, iar acum atât ea, cât și tânăra mămică, sunt internate la Institutul Mamei și Copilului.

Potrivit medicilor, femeia și pruncul au ajuns la spital în această dimineață, în jurul orei 8:00. În prezent, ambele se simt bine și vor mai rămâne sub supravegherea doctorilor încă cel puțin trei zile.

Medicii au mai spus că femeia nu se afla la evidența medicului de familie. Potrivit ziarului „Unghiul”, taximetristul care a ajutat-o pe femeie are 32 de ani, este originar din satul Boghenii Noi și lucrează la una dintre firmele de taxi din orașul Ungheni.

Un alt caz fericit, în care a fost implicată o femeie gravidă, a avut loc recent în sudul țarii. O femeie, din satul Corten, raionul Taraclia, aflată în ultimele zile de sarcină, a fost ajutată de salvatori să ajungă la maternitate. Deoarece traseul principal era blocat de nămeți, salvatorii au mers doi kilometri pe un teren arabil pentru a ajunge la spital. Până la urmă, femeia a născut fără complicații și a adus pe lume un băiețel sănătos.

În ziua Crăciunului pe stil vechi, alte două gravide din raionul Taraclia au fost aduse la maternitate de către salvatori. Una dintre femei a născut, iar alta urmează aducă pe lume un copil în scurt timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *