22 June 2024
mun. Chișinău

O fetiță de aproximativ doi ani s-a intoxicat cu pastile

O fetiță în vârstă de 1 an și 11 luni s-a intoxicat, după ce a înghițit mai multe pastile. Incidentul a avut loc duminică seara, într-o familie din orașul Chișinău. Micuța a fost spitalizată la Institutul Mamei și Copilului, cu diagnosticul de intoxicație acută. Informația a fost confirmată pentru emedicina.md de reprezentanții Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Potrivit mamei, fetița a fost lăsată singură în bucătărie pentru câteva minute. Aceasta a deschis dulapul și a înghițit 14 pastile. Este vorba despre comprimate care conțin vitamina D3 și calciu. De precizat, că o pastilă de D3+C conține 200 de unități internaționale de D3 și 500 mg de calciu. Evoluția tratamentului este pozitivă, iar fetița se simte mai bine”,  a declarat pentru emedicina.md vicedirectorul Institutului Mamei și Copilului, Ninel Revenco.

emedicina.md precizează că un bebeluș are nevoie de 1000 de unități internaționale de vitamina D, zilnic. Copiilor de până la patru ani le sunt recomandate, pe zi, 2500 de unități. Supradozarea afectează starea de sănătate, iar în unele cazuri poate provoca deces. Excesul de vitamina D se manifestă prin constipație, greață, vomă, diaree, deshidratare, pierdere în greutate și dureri de cap.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *