14 April 2024
mun. Chișinău

Remedii împotriva mahmurelii aplicate în alte țări


După o petrecere pe cinste, dimineața poate fi grea, dacă ați exagerat cu alcoolul. Vă simțiți capul greu din cauza durerilor năucitoare, apare senzația de greață, toropeală, iar pofta de mâncare dispare. Într-o noapte de beție, organismul se deshidratează foarte mult, pierde săruri, minerale și vitamine. Motiv pentru care, cei mai mulți dintre noi spun aceleași cuvinte: „Nu am să mai beau niciodată”. Această stare este denumită mahmureală, iar în diferite țări sunt diverse remedii pentru a o combate.

MOLDOVA

Moldovenii preferă de obicei zeamă caldă de pui și tăieței, acrită cu borș. Aceasta va înlocui cantitățile de sare și potasiu pe care organismul le-a pierdut atunci când ai consumat alcool. De mare ajutor sunt și murăturile, în special moarea și zeama de varză, care sunt bogate în săruri naturale și minerale pe care organismul le-a pierdut cu o seară înainte.

 

ROMÂNIA

Cei mai mulți români se dreg, după petreceri, cu ciorbă de burtă. Această supă bogată în condimente este gătită din stomac de vită. Conținutul de oțet, usturoi, piper iute și smântână te trezește ușor la viață după o noapte grea și îți resetează organismul.

 

RUSIA

Și rușii își revin cu o supă. Ei preferă soleanka, a cărei nume vine de la cuvântul „sărat”. Pentru că sarea este ingredientul principal, această ciorbă restabilește echilibrul electrolitic al organismului. De asemenea, supa conține o mulțime de ingrediente precum mai multe tipuri de salam, șuncă, ceapă, roșii, castraveți murați, măsline și lămâie, care ajută organismul să-și recapete energia pierdută.

 

UNGARIA

Ungurii, la rândul lor, optează pentru o ciorbă foarte hrănitoare pentru a scăpa de mahmureală. Este vorba despre gulaș, care este gătit din carne de vită, iar mulți preferă să o consume înainte de culcare, pentru ca dimineața să nu se simtă rău.

 

BELIZE

În micul stat din America Centrală, Belize, este foarte popular cocktailul împotriva mahmurelii, numit Michelada. Această băutură reprezintă un amestec de bere cu suc de roșii, la care se mai adaugă sare, lămâie, tutun și sos de soia. Anume această combinație ajută foarte eficient organismul să scape de senzația de slăbiciune, care apare după o petrecere de zile mari.

 

CHINA

Chinezii au probabil una dintre cele mai simple remedii împotriva mahmurelii. Deja de peste 4000 de ani este folosit ceaiul verde. Acesta este bogat în antioxidanți și îi oferă hidratare organismului. Este ușor de preparat și alungă chinul migrenelor în minute numărate. Ca să fie cât mai eficient, ceaiul trebuie să fie tare. Așa că la 500 ml de apă clocotită, adăugați vreo trei lingurițe de ceai.

ECUADOR

Și în Ecuador oamenii își revin a doua zi după sărbătoare cu un ceai, doar că din oregano. Acesta taie senzația de sete și îi oferă organismului doza necesară de vitamine și antioxidanți, după o noapte grea.

 

ANGLIA

Englezii sunt conservatori și fideli preferințelor lor chiar și în diminețile de după petreceri. Aceștia își revin cu binecunoscutul mic dejun englezesc, care include ouă, bacon, cârnați, ciuperci, roșii și fasole. Este foarte hrănitor și redă organismului energia necesară.

 

GERMANIA

Remediul ales de germani pentru a scăpa de mahmureală reface echilibrul electrolitic al organismului, care a fost dat peste cap de consumul excesiv de alcool. Este vorba despre hering sărat, castraveți murați și ceapă.

 

ISLANDA

În Islanda, mahmureala se tratează cu „svioasulta”, un fel de mâncare care se face din cap de oaie. Este vorba, de fapt, despre un fel de tobă, doar că din carne de oaie. Aceasta este bogată în proteine și conține substanțe nutritive necesare organismului pentru a-și reveni.

 

JAPONIA

Remediul împotriva mahmurelii preferat de japonezi sunt prunele murate. Sunt considerate adevărate medicamente după petreceri. Aciditatea lor alungă oboseala, stimulează digestia și ajută la eliminarea toxinelor.

 

MEXIC

 

Mexicanii își dreg mahmureala cu o salată care poartă o denumire foarte sugestivă: „vuelva la vida”, care se traduce drept „reîntoarcere la viață”. Pe lângă fructe de mare, aceasta conține lime, ceapă și roșii, care te trezește la viață după ce ai sărbătorit până dimineață.

 

 

SUA

Cocktailul pe care îl beau americanii când se trezesc după petrecere conține suc de roșii, suc de țelină, gălbenuș crud, sos de soia și piper. Această combinație este un hidratant eficient, care ajută organismul să își refacă doza necesară de vitamine, balanța de minerale din sânge și alungă durerea de cap.

Totuși, sunt remedii general valabile împotriva mahmurelii. Imediat ce te trezești, bea două pahare cu apă, pentru a contracara deshidratarea. Apa trebuie să o bei încet. Organismul metabolizează alcoolul într-un ritm constant de aproximativ 30 ml într-o oră. Dacă îi oferi organismului ceva mai mult timp să transforme substanțele prin procesul de metabolism, la creier va ajunge mai puțin alcool. Un alt tratament împotriva mahmurelii este somnul. Un somn lung și liniștit va ajuta refacerea organismului după beție.

Sursa: msn.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *