25 April 2024
mun. Chișinău

Reorganizarea Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății va fi reorganizat în Ministerul Sănătății și Protecției Sociale, instituție care va prelua o bună parte a atribuțiilor Ministerului Muncii, care urmează să fie lichidat. Prevederea se regăsește în Proiectul Reformării Guvernului elaborat de Partidul Democrat. Documentul care urmează să fie discutat și în cadrul Coaliției de guvernare prevede reducerea numărului ministerelor de la 16 la 9.

Așadar, pe lângă Ministerul Sănătății și Protecției Sociale, vor fi Ministerul Economiei și Infrastructurii, cel al Finanțelor, Justiției Apărării, Ministerul de Externe, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Optimizări vor fi făcute și în lista agențiilor guvernamentale. Potrivit președintelui PDM, Vlad Plahotniuc, reforma va eficientiza activitatea instituțiilor subordonate executivului și va reduce considerabil cheltuielile statului.

Foto: Vlad Plahotniuc

Vor avea loc mai multe comasări, ca și în cazul Agenției Serviciilor Publice, unde au fost reunite cinci instituții ale statului. Reforma va reduce puternic birocrația și corupția și va crește calitatea serviciilor. După discuțiile din cadrul Coaliției de guvernare vom da mandat deplin executivului să realizeze proiectul. Reforma este una complexă, care nu au mai avut loc de la declararea independenței Republicii Moldova”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Proiectul mai prevede faptul că, în funcțiile de conducere a ministerelor și agențiilor vor ajunge doar profesioniști din domeniu, iar posturile nu vor mai fi partajate pe criterii politice. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *