14 July 2024
mun. Chișinău

Scapă de durerile menstruale fără medicamente

Menstruația este un proces fiziologic absolut normal prin care trece organismul unei femei adulte. Totuși, aceasta aduce cu sine durere, numită și dismenoree, care uneori este aproape insuportabilă. Medicii spun că, în aceste zile, uterul se contractă pentru a ajuta la eliminarea căptușelii. În cazul a peste 90 la sută dintre femei, acest lucru cauzează crampe abdominale. Acestea pot provoca dureri de spate și chiar a coapselor, în partea interioară. Pentru a nu apela din start la analgezice, sunt mai multe modalități de a scăpa sau preveni aceste neplăceri.

woman.walkingExercițiile fizice. Pentru unele femei, poate sună a nebunie să facă mișcare atunci când abia merg, dar o scurtă plimbare pe jos sau orice tip de activitate fizică poate ajuta la calmarea durerii menstruale. Atunci când faci orice exercițiu aerobic, organismul tău pompează mai mult sânge, iar acest lucru ajută la eliberarea endorfinelor, hormoni ai plăcerii care ameliorează crampele.

Căldura. Temperatura ridicată ajută la relaxarea mușchilor uterului. Poți aplica diverse comprese calde sau plasturi speciali, termici, care calmează durerile menstruale. O altă soluție este să stai culcată cu un recipient din plastic umplut cu apă caldă pe burtă. Și băile fierbinți te pot ajuta și relaxa.

4623518a_imgCeaiurile din plante. Mai multe studii recente au demonstrat că un remediu natural foarte bun pentru calmarea durerilor este ceaiul de mușețel. Acesta poate fi de folos și în cazul crampelor menstruale și poate fi combinat cu cel de mentă, care are proprietăți de relaxare. Un alt tip de ceai foarte bun pentru ameliorarea durerilor din timpul menstruației este cel de ghimber, considerat un adevărat analgezic natural.

Vitamina D. Prevenția este întotdeauna mai bună decât tratamentul, de aceea este bine să te asiguri că organismul tău are suficientă vitamina D, importantă pentru ameliorarea crampelor menstruale. Studiile au demonstrat că femeile care au insuficiență de vitamina D3 au dureri mai puternice în timpul menstruației.

Sexul. Da, este adevărat, un orgasm te poate scăpa de mai multe tipuri de durere, inclusiv cele menstruale. Înainte de orgasm, uterul este mult mai relaxat, iar când începe menstruația, circulația sângelui se intensifică și ajută la ameliorarea crampelor. De asemenea, în timpul sexului sunt eliberate endorfinele, care aduc o stare de bine și ajută la relaxarea întregului organism.

Acupunctura. Este parte a medicinii tradiționale chineze, care presupune înfigerea a mai multor ace în anumite puncte ale corpului. Oamenii de știință sud-coreeni au demonstrat că acest tip de tratament poate ajuta la calmarea durerilor menstruale severe. Studiul a fost unul complex, bazat pe 27 de cercetări separate, la care au participat peste 3000 de femei. Cu toate acestea, acupunctura este privită cu neîncredere de către mulți medici, care spun că efectul acesteia se bazează pe ”placebo”.

Sursa: medicaldaily.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *