14 July 2024
mun. Chișinău

Starea de sănătate a Mariei se îmbunătățește

watermarked-sirbuphoto.com-02003(1)-1Maria Telechi, fetița de 3,6 ani, care la începutul anului a fost diagnosticată cu epilepsie metabolică, se simte din ce în ce mai bine. Și asta datorită tratamentelor prescrise de medicii Institutului Mamei și Copilului (IMC) și mulțumită oamenilor de bună credință.

Starea de sănătate a fetiței a fost monitorizată de șefa Secției de neurologie a copiilor de vârstă fragedă din cadrul IMC, doctorul în științe Cornelia Călcâi. ”Am reușit să stabilizăm copilul, având în vedere că micuța făcea până la zece crize convulsive pe zi. Totuși, această formă de epilepsie necesită un diagnostic amănunțit, tratament serios și monitorizare atentă. În țara noastră nu avem astfel de posibilități. Dar cred cu tărie că fetița se va face bine”, a menționat Cornelia Călcâi.

Acum, copila ia trei tipuri de pastile. Medicamentele sunt însă cumpărate de peste hotare, deoarece nu pot fi găsite în farmaciile noastre. Cheltuielile lunare pentru preparate se ridică la 100 de euro.

În data de 6 iunie, părinții o vor duce pe Maria la unul dintre spitalele din rețeaua privată de sănătate din România ”Regina Maria”, pentru a fi supusă unor investigații complexe. După aceasta, fetița ar putea fi examinată de medici din Turcia.

Oxana Telechi, mama Mariei, ne-a mărturisit că după materialul realizat de emedicina.md, tot mai mulți oameni s-au arătat dispuși de a le ajuta copilul. În localitatea de baștină au fost organizate mai multe acțiuni caritabile. Până acum, s-a strâns însă o parte din banii necesari pentru vindecarea fetiței. Mai exact, părinții au reușit să adune doar o mie de euro, din totalul celor trei mii de care au nevoie.

emedicina.md vă reamintește faptul că fiecare dintre dumneavoastră puteți face ca Maria să uite de durere printr-o donație. Aflați aici cum pot fi oferiți bani.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *