12 September 2024
mun. Chișinău

Slăbește mâncând! 20 de alimente care te ajută să ai un corp de invidiat

Slăbește mâncând! 20 de alimente care te ajută să ai un corp de invidiat
Sursa: Internet

Curele de slăbire par un chin pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus. De multe ori, regimurile alimentare sunt exagerat de sărace în componente extrem de necesare organismului. Trebuie să știți că nu toate caloriile sunt la fel. Alimentele trec prin diferite procese metabolice în organism și au efecte diverse asupra senzației de foame, hormonilor și arderii grăsimilor. Există o mulțime de produse recomandate în cure de slăbire, care pot fi consumate, fără ca să se depună pe burtică sau șolduri.

OUĂ. În trecut, erau considerate dăunătoare pentru cei care au nivelul ridicat al colesterolului, dar studiile recente au demonstrat că ouăle nu provoacă probleme cardiovasculare. Sunt bogate în proteine, iar fierte sunt perfecte pentru un mic dejun, care să nu îngrașe. Gălbenușurile conțin aproape toți nutrienții necesari organismului.

FRUNZE VERZI. Este vorba despre o mulțime de frunze din care îți poți face o salată delicioasă: spanac, frunze de sfeclă, frunze de ridichi, kale, mangold, pătrunjel, măcriș, stevie, rucola, salată etc. Toate au anumite proprietăți, care le fac ideale pentru o cură de slăbire. Ele conțin foarte puține calorii și carbohidrați, dar sunt bogate în fibre, vitamine, minerale și antioxidanți.

SOMON. Peștele gras de tipul somonului este foarte sănătos, pentru că ajută sistemul cardiovascular și oferă vaselor de sânge elasticitate. Este foarte bun pentru slăbit pentru că ține de foame mult timp, chiar dacă nu conține exagerat de multe calorii. Somonul conține proteine, acizi grași Omega-3, dar și iod, ceea ce ajută la reglarea funcției glandei tiroide. Poate fi înlocuit cu scrumbie, păstrăv, sardine sau hering. Totuși, peștele trebuie consumat fiert sau la cuptor.

VARZĂ. Varza, broccoli și conopida sunt pline de fibre, vitamine și sunt digerate într-o perioadă îndelungată. Mai mult, acestea sunt foarte bune în prevenirea cancerului.

CARNE DE VITĂ SAU DE PUI. Aici este vorba despre carnea slabă, care este bună pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus, pentru că este bogată în proteine. Totuși, mare atenție la combinații. Trebuie gătită la grătar sau fiartă și consumată cu o salată.

CARTOFI FIERŢI. Sunt foarte buni în cantități rezonabile, pentru că oferă senzație de sațietate. Ca să ajute la slăbit, cartofii trebuie fierți în coajă și consumați după ce se răcesc puțin. Și asta pentru că, în acest mod, sunt păstrați toți nutrienții. Sunt plini de vitaminele A, K și C, iar 100 de grame conțin doar 80 de calorii.

TON. Acesta este un alt aliment bogat în proteine și sărac în calorii și grăsimi. Dacă este vorba despre tonul conservat, atunci trebuie consumat cel în apă, nu în ulei. Tonul este bogat în vitamina E și acizi grași Omega-3.

LEGUMINOASE. Fasole, mazăre, năut, soia și linte. Sunt ieftine și țin foarte bine de foame. Ele conțin proteine și multe fibre, ceea ce înseamnă că sunt digerate mai încet.

SUPE. Studiile au demonstrat că oamenii tind să se simtă mai sătui și să consume mai puține calorii, dacă aceleași alimente sunt preparate sub formă de supă, și nu în stare solidă.

BRÂNZĂ DE VACI. În orice cură de slăbire, lactatele consumate trebuie să conțină foarte puține grăsimi. Printre cele mai bune se numără brânza de vaci, care conține puține calorii, dar multe proteine. Un alt atu al acesteia este că ține de foame, timp  îndelungat.

AVOCADO. Este foarte bun pentru că este plin doar de grăsimi sănătoase. Totuși, nu trebuie consumat în cantități prea mari, pentru că are destul de multe calorii. Este recomandat să fie adăugat în salate.

OŢET DE MERE. Conține vitamine, minerale, aminoacizi, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, sulf, fier, sodiu, vitaminele A, B şi E și beta-caroten. Oțetul de mere contribuie la eliminarea toxinelor și la arderea grăsimilor mult mai repede. Este folosit în salate sau drept condimente pentru diferite bucate, dar unii oameni chiar îl diluează cu apă și îl consumă ca pe o băutură.

MIGDALE. Sunt ideale ca gustări între mese, pentru că oferă senzație de sațietate. Migdalele conțin vitamina E și fibre, dar ca să nu îngrașe trebuie consumate crude și în cantități rezonabile. Un studiu recent a arătat că trebuie consumate 43 de grame de migdale zilnic.

OREZ BRUN. Are un conținut ridicat de fibre și ține de foame. De asemenea, orezul brun scade colesterolul și ajută la detoxifierea organismului. Acesta poate fi înlocuit cu boabe de quinoa.

ARDEI CHILI. Aceștia conțin o substanță numită capsaicină, care accelerează metabolismul și reduce pofta de mâncare. Totuși, trebuie consumați cu mare atenție, mai ales de către oamenii care suferă de anumite boli digestive.

FRUCTE. Chiar dacă majoritatea fructelor conțin zahăr, acestea au puține calorii și sunt digerate mai greu. Pot fi un adaos delicios într-o cură de slăbire.

GRAPEFRUIT. Este foarte bogat în vitamine, iar mai multe studii au demonstrat că ajută foarte bine celor care vor să slăbească. Jumătate de grapefruit înainte de orice masă, poate mări senzația de sațietate și ajută la consumarea unei cantități mai mici de calorii.

SEMINŢE CHIA. Sunt extrem de bogate în vitamine și minerale și ajută la scăderea în greutate. Conțin calciu, antioxidanți, fier, proteine și potasiu. Ajută la potolirea poftei de dulce și a foamei. Pot fi consumate în salată, supă, apă, iaurt, suc, deci în combinație cu aproape orice.

ULEI DE COCOS. Nu toate grăsimile sunt la fel. Uleiul de cocos conține așa-numitele ”grăsimi hepatice”, care ajută ficatul să transforme grăsimile în energie și nu le lasă să se depună în celule. Și nu este vorba de a adăuga ulei de cocos în dieta ta zilnică, pentru că are destul de multe calorii, ci despre înlocuirea altor uleiuri cu acesta.

IAURT. Nu este vorba despre iaurturile dulci din comerț, cu diferite arome de fructe, ci despre iaurtul natural. Foarte bogat în proteine și calciu, iaurtul te ajută să slăbești fără prea mare efort. Totuși, alege lactatele cu un conținut normal de grăsimi, nu cele degresate, pentru că studiile recente au demonstrat că cele din urmă ar putea dăuna sănătății.

Și nu uita! O alimentație sănătoasă și echilibrată este cea mai bună cale pentru scăderea în greutate.

Sursa: authoritynutrition.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *