17 June 2024
mun. Chișinău

Taberele, pregătite să-i găzduiască pe copii din țară și de peste hotare

Tabere de vară din țară, inclusiv cele turistice și sportive, trebuie să fie pregătite până la sfârșitul acestei săptămâni să găzduiască elevi din țară și de peste hotare. Termenul este stabilit de ministerul Educației în Hotărârea cu privire la odihna de vară a copiilor în 2017, aprobată de Guvern.

Potrivit documentului, ministerele, în comun cu autoritățile locale și sindicaliștii, vor încheia până în data de 20 mai lucrările de amenajare a taberelor de odihnă pentru copii, inclusiv a celor cu sejur de zi. Iar până în data de 25 mai, autoritățile locale vor trebui să informeze ministerul Educației despre pregătirea centrelor și să verifice autorizațiile pentru blocurile alimentare.  

O săptămână de vacanță într-o tabără de vară va costa 1140 de lei, iar în centrele de zi prețul va fi de 890 de lei. Mai scump, 1400 de lei, va costa odihna pentru o săptămână în taberele sportive. Cu excepția biletelor de odihnă repartizate de Casa Națională de Asigurări Sociale, toți doritorii vor achita autorităților locale pentru bilete 20 la sută din costul total.

De asemenea, 25 la sută din totalul pachetelor de odihnă vor fi oferite gratuit copiilor orfani, celor din familii nevoiașe și unde sunt trei sau mai mulți copii. Biletele vor fi repartizate gratuit și elevilor care au obținut performanțe la studii și au fost învingători la olimpiade și pentru copiii cu dizabilități.

Conform hotărârii, pentru acest sezon, ministerul Educației va achiziționa 200 de bilete pentru elevii din România, 250 – pentru elevii din Ucraina, inclusiv din Donbass.

Alte 400 de bilete vor fi cumpărate de ministerul Educației pentru elevii din instituțiile de învățământ din regiunea transnistreană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *