28 February 2024
mun. Chișinău

Vești bune. Medicamentele se ieftinesc din nou

Aproape 230 de titluri de medicamente s-au ieftinit luna trecută cu aproape cinci la sută, față de aceeași perioadă a anului trecut, anunță Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Printre produsele farmaceutice care s-au ieftinit se numără antiemetice, antihistaminice, antiinflamatoare, antibacteriene, antipsihotice, antiagregante plachetare, analgezice. Totodată, este vorba despre blocante selective ale canalelor de calciu, soluții de electroiliți, simpatomimetice, mucolitice, antibiotice, preparate cardiace etc.

De asemenea, AMDM a eliberat autorizațiile de import pentru 266 de produse farmaceutice, iar alte 121 au trecut procedura de autorizare sau reautorizare pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, în luna aprilie 2017, Comisia Medicamentului a avizat pozitiv cu 33 de preparate mai multe comparativ cu aprilie 2016. Din numărul total de medicamente, 41 au trecut autorizarea primară, iar 80 de preparate farmaceutice au fost reautorizate. Majoritatea medicamentelor este produsă în țările Uniunii Europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *