14 July 2024
mun. Chișinău

Ultima pacientă transportată de eroii de la SMURD este internată la SCR

Femeia de 85 de ani, care a fost transportată ieri de membrii echipajului SMURD, în ultima lor operaţiune, este internată în terapia intensivă a Spitalului Clinic Republican (SCR). Bătrâna, care suferă de bronhopneumonie și insuficiență respiratorie și renală acută, este în stare gravă, dar stabilă.

watermarked-sirbuphoto.com-02004
Foto: Anatol Ciubotaru

Directorul SCR, Anatol Ciubotaru, a declarat pentru emedicina.md că pacienta a fost adusă ieri dimineaţă de la spitalul din Vulcăneşti. Potrivit lui Anatol Ciubotaru, misiunea de transportare a femeii la spital a fost îndeplinită cu succes.  „Sunt profund marcat de tragedia în care au murit membrii echipajului SMURD, care şi-au dat viaţa pentru a salva alţi oameni. Condoleanţe familiilor îndoliate”.

Medicul Mihaela Dumea din România le-a dat asigurări rudelor că pacienta va ajunge cu bine la spital

clipboard02_8
Foto: Mihaela Dumea

Reanimatorul Ana Brânză de la Spitalul raional Vulcăneşti a fost printre ultimele persoane care a discutat cu medicul Mihaela Dumea de la Spitalul “Sfantul Spiridon” din Iaşi, care şi-a pierdut viaţa în urma prăbuşirii elicopterului SMURD. „Am însoţit bătrâna până la aparatul de zbor, care a aterizat în jurul orei 10:30 pe stadionul de la Vulcăneşti. Am făcut cunoştinţă cu doamna Mihaela Dumea. A fost o femeie extraordinară. Pacienta m-a întrebat cine este doamna doctor. I-am prezentat-o. Apoi, înainte de decolare, Mihaela Dumea le-a dat asigurări rudelor că pacienta va ajunge cu bine la spital şi că starea ei de sănătate se va îmbunătăţi. Atât de frumos le-a vorbit celor prezenţi. Încă nu-mi vine să cred că aceşti oameni nu mai sunt”, a mărturisit emoţionată medicul Ana Brânză.

În urma catastrofei aviatice, autorităţile au instituit pentru 3 iunie zi de doliu naţional. Oameni de rând, colegi de breaslă şi oficialităţi au comemorat victimele tragediei prin depuneri de flori la Ambasada României de la Chişinău. Iar la Spitalul Clinic Republican drapelul a fost coborât în bernă.

Catastrofa aviatică s-a produs în data de 2 iunie, la amiază, în satul Haragîş, raionul Cantemir. Patru oameni şi-au pierdut viaţa, printre care pilotul, copilotul, medicul şi un asistent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *