17 June 2024
mun. Chișinău

Cinci elevi au ajuns la spital intoxicați cu gaze lacrimogene

Cinci elevi și trei profesori au avut nevoie de ajutor medical, după ce au inhalat gaze lacrimogene. Incidentul a avut loc ieri, 19 mai, la liceul din satul Vîsoca, raionul Soroca. Informația a fost confirmată pentru emedicina.md de către directorul instituției, Marin Buzilă.

Gazele lacrimogene au fost inhalate de trei profesori și cinci copii, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani. Mirosul le-a provocat iritații ale gâtului, nasului, ochilor și dureri de cap. Pentru a evita eventuale complicații, elevii au fost internați la spitalul din Soroca. Medicii au insistat ca și profesorii să fie supravegheați medical, însă aceștia au refuzat spitalizarea. Potrivit medicilor, elevii se simt deja bine și urmează să fie externați pe parcursul acestei zile.

Gazele lacrimogene au fost pulverizate într-o sală de către un elev din clasa a 10-a. Elevul a povestit că a luat flaconul cu gaze de la părinți, fără știrea lor.

Era sfârșitul ultimei lecții. În sală nu se aflau alți elevi. Însă atunci când a fost deschisă ușa, mirosul de gaze lacrimogene s-a răspândit pe hol, unde se aflau mai mulți copii și profesori. Ne-am speriat tare. Nu am mai avut astfel de incidente. Vom lua măsuri pentru a preveni asemenea cazuri. Urmează să avem o discuție cu toți elevii liceului și părinții. De asemenea, vom iniția o campanie de informare în școală, cu privire la riscurile pe care le reprezintă pentru sănătate gazele lacrimogene și alte substanțe toxice”, a precizat Marin Buzilă.

Cazul este investigat de reprezentanții Centrului de Sănătate Publică din Soroca și polițiști.

Incidentul de la Soroca nu este singular. În martie, 16 elevi dintr-un gimnaziu din Telenești s-au intoxicat cu gaze lacrimogene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *