17 June 2024
mun. Chișinău

Vezi aici lista medicamentelor compensate extinsă

farmacieOpt Denumiri Comune Internaționale din lista medicamentelor compensate, extinsă recent de Ministerul Sănătății, lipsesc de pe piață. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan. În context, demnitarul face un apel către reprezentanții producătorilor și distribuitorilor angro, care dețin autorizații de punere pe piață, să înțeleagă că aceste medicamente sunt necesare populației.

Astfel, ministrul Ruxanda Glavan a menționat, în cadrul unei emisiuni televizate, că: „Le oferim un termen de șase luni în care producătorii și distribuitorii angro sunt invitați să depună dosarele la secretariatul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, pentru a asigura continuitatea tratamentelor pacienților.”

Lista medicamentelor compensate a fost completată cu încă 65 de Denumiri Comune Internaționale și conține în total 140 de denumiri de preparate. Multe dintre aceste medicamente vor putea fi găsite din 1 octombrie în farmaciile contractate de Compania Națională de Asigurări în Medicină. Preparatele vor fi luate în baza rețetei medicale prescrise atât de medicul de familie, endocrinolog, cât și de pediatru.

Ordinul din 2013 cu privire la medicamentele compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală poate fi accesat aici:

 

Iar aici poate fi accesată lista medicamentelor compensate extinsă, precum și schemele de tratament pentru bolile frecvent întâlnite în practica medicului de familie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *